Meny
SilvermuseetSilvermuseet i Arjeplog

Välkommen till ett annorlunda hem! Här bodde dr. Einar Wallquist, Silvermuseets grundare från mitten av 1920- talet och fram till sin bortgång 1985.

Einar Wallquist, eller "Doktorn" som han även kallades hade ett stort intresse för heminredning och konst, något hans hem också har präglats av. I bokhyllorna hittar du förutom poesi, fack- och skönlitteratur samt auktionskataloger flera årgångar av heminredningstidningar! Genom att varva de gustavianska influenserna från barndomshemmet och det föränderliga modet tillsammans med "Doktorns" hastiga väsen gör huset till ett hem utom det vanliga.

Huset, som i början av 1990-talet donerades av familjen Wallquist till Arjeplogs kommun, ligger i backen bredvid hälsocentralen – det som på Einar Wallquists tid var sjukstugan.

Vill du besöka huset och lära känna Silvermuseets grundare bättre? Varje sommar har Silvermuseet visningar här, vardagar kl. 14.00.

Samling och biljettköp i museets reception:
Entré Doktorsgården 80:-/pers, 40:- under 18 år
Entré Doktorsgården + museet = 140:-

Einar Wallquist satte en personlig prägel på sitt hem

  • Doktor Wallquist skapade ett trevligt hem åt sig och sin familj ©Silvermuseet
  • I det ombonade vardagsrummet författade Einar Wallquist sina uppskattade böcker ©Silvermuseet
  • Krukor och andra prydnadssaker med asiatisk prägel var uppskattade gåvor från vänner som hade tid att göra resor ©Silvermuseet
>