Meny
SilvermuseetSilvermuseet i Arjeplog

Museets personal

Här hittar du kontaktinformation till våra anställda. Är du osäker på vem du ska vända dig till, mejla info@silvermuseet.se eller ring 0961 145 00 så hjälper vi dig hitta rätt.

Gunilla Balkow
Administration
Ingela Bergman
Chef för Silvermuseet och INSARC, docent i arkeologi
Malin Brännström
Jurist doktor, INSARC
Lotta Eriksson
Receptionist, butiksansvarig
Mattias Eriksson
Besöksvägledare
Sofia Flinkfeldt
Museipedagog, ansvarig för museets publika verksamhet
Gry Helen Sivertsen
Museiassistent, ansvarig för annonsering och hemsida
Ann-Kristin Öberg
Museiassistent. Arkiv, bibliotek samt föremålsvård

INSARC

Under perioden 2012-2017 genomfördes forskningsprogrammet ”Recalling the past”, vilket finansieras av Riksbankens jubileumsfond.

I programmet deltog:

Ingela Bergman
Projektledare, docent, arkeologi. INSARC
Lars Liedgren
Fil dr, arkeologi. INSARC
Greger Hörnberg
Docent, ekologi. INSARC
Malin Brännström
Jurist doktor, INSARC
Per Ramqvist
Professor, arkeologi. INSARC och Umeå universitet
Torbjörn Josefsson
Skog dr, ekologi. INSARC och SLU, Umeå
Lars Östlund
Professor, skogshistoria, INSARC och SLU, Umeå
Thomas DeLuca
Professor, markkemi. INSARC och University of Washington, Seattle, USA
Lars-Erik Edlund
Professor, nordiska språk. INSARC och Umeå universitet
Lars Elenius
Professor, historia. INSARC, Umeå universitet och Luleå tekniska universitet
Olle Zackrisson
Professor, ekologi och skogshistoria. INSARC och tidigare Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå

Museets styrelse

Silvermuseet drivs som en kommunal stiftelse och dess styrelse består av fem ledamöter. Tre av dessa, samt deras suppleanter, utses av kommunfullmäktige i Arjeplogs kommun. Museets chef är adjungerad ledamot.

Lars Holmgren, ordförande
Lars Holmgren har varit delägare och vd för ett av de lokala bolagen inom fordonstestverksamheten och är aktiv inom branschen med verksamhet i norra Kina. Tidigare arbetat bl.a. med strategisk planering, affärsutveckling och verksamhetsansvarig vid Ölands Turistförening. Även varit projektledare för ett antal historiska utställningar såväl på Öland som i Arjeplog. Har en examen från Linnéuniversitetet inom ekonomi, marknadsföring och turism.
Majlis Granström
Majlis Granström har ett långt förflutet inom kultursektorn i Norrbottens län. Majlis har varit chef för Piteå Museum, landsantikvarie/länsmuseichef vid Norrbottens museum samt chef för Division kultur och utbildning i Norrbottens läns landsting.
Dan Brändström
Dan Brändström har varit verksam som universitetslektor, studierektor, prefekt och rektor vid Socialhögskolan i Umeå, kanslichef vid Regionstyrelsen vid Umeå högskoleregion samt universitetsdirektör för Umeå universitet. Tidigare verkställande direktör för Riksbankens jubileumsfond.
Erik Hägglöv
Erik Hägglöv är utbildad socionom med inriktning mot kommunal ekonomi och planering. Han har varit anställd i Pitedalens Sparbank sedan 1976 med Arjeplog och Arvidsjaur som ansvarsområde. Var vVd från 1999 och sedan VD i 14 år i Sparbanken Nord. Sitter som ordförande i styrelsen för Sparbankernas Riksförbund och är även ledamot i ett antal andra styrelser.
Anders Erling Fjällås
Johan Hermansson Sunna
Johan Hermansson Sunna flyttade efter gymnasiet till Stockholm där han gick filmskola samt läste astronomi och arkeologi på universitetet. Har arbetat med teater, film och webdesign samt elva år på Sydafrikanska Ambassaden i Stockholm. Väl hemma i Arjeplog igen har han varit verksam inom biltestindustrin och har arbetat som fritidspolitiker i några år.
>