Meny
SilvermuseetSilvermuseet i Arjeplog

Kontaktinformation

Gunilla Balkow
Administrativ chef
Ingela Bergman
Forskare, docent i arkeologi
Malin Brännström
Chef för Silvermuseet och INSARC, juris doktor
Lotta Eriksson
Receptionist, butiksansvarig
Mattias Eriksson
Besöksvägledare, ansvarig för turistinformationen
Sofia Flinkfeldt
Museipedagog, ansvarig för museets publika verksamhet
Ingela Edholm Forsberg
Projektledare för Rádestit
Gry Helen Sivertsen
Museiassistent, ansvarig för sociala medier, hemsida och annonsering
Matilda Sundström
Konservator, kulturföremålsansvarig

Museets styrelse

Silvermuseet drivs som en stiftelse och styrelsen består av sju ledamöter. Tre av dessa, och deras suppleater, utses av kommunfullmäktige i Arjeplogs kommuns. Museets chef är adjungerad ledamot.

Lars Holmgren, ordförande
Lars Holmgren har varit delägare och vd för ett av de lokala bolagen inom fordonstestverksamheten och är aktiv inom branschen med verksamhet i norra Kina. Tidigare arbetat bl.a. med strategisk planering, affärsutveckling och verksamhetsansvarig vid Ölands Turistförening. Även varit projektledare för ett antal historiska utställningar såväl på Öland som i Arjeplog. Har en examen från Linnéuniversitetet inom ekonomi, marknadsföring och turism.
Majlis Granström
Majlis Granström har ett långt förflutet inom kultursektorn i Norrbottens län. Majlis har varit chef för Piteå Museum, landsantikvarie/länsmuseichef vid Norrbottens museum samt chef för Division kultur och utbildning i Norrbottens läns landsting.
Dan Brändström
Dan Brändström har varit verksam som universitetslektor, studierektor, prefekt och rektor vid Socialhögskolan i Umeå, kanslichef vid Regionstyrelsen vid Umeå högskoleregion samt universitetsdirektör för Umeå universitet. Tidigare verkställande direktör för Riksbankens jubileumsfond.
Erik Hägglöv
Erik Hägglöv är utbildad socionom med inriktning mot kommunal ekonomi och planering. Han har varit anställd i Pitedalens Sparbank sedan 1976 med Arjeplog och Arvidsjaur som ansvarsområde. Var vVd från 1999 och sedan VD i 14 år i Sparbanken Nord. Sitter som ordförande i styrelsen för Sparbankernas Riksförbund och är även ledamot i ett antal andra styrelser.
Anders Erling Fjällås
Anders Erling är renskötare och ordförande i Semisjaur-Njarg sameby. Han är även aktiv inom politiken och sitter i Rennäringsnämnden på Sametinget
Johan Hermansson Sunna
Johan Hermansson Sunna flyttade efter gymnasiet till Stockholm där han gick filmskola samt läste astronomi och arkeologi på universitetet. Har arbetat med teater, film och webdesign samt elva år på Sydafrikanska Ambassaden i Stockholm. Väl hemma i Arjeplog igen har han varit verksam inom biltestindustrin och har arbetat som fritidspolitiker i några år.
>