Gå direkt till textinnehållet

Sommartorsdag 8/6: Museets gömmor

På en sten syns två näverskålar, en med gröna frön och en med torkade bär. En bit torkat kött ligger framför, ur en brun skinnpåse bakom sticker det fram torkad bark och två händer håller i en liten träskål med grönaktigt mjölkigt innehåll.

Människan här har i alla tider levt på det som gått att hösta från naturen – både kött, fisk, växter och bär. Men hur gjorde vi innan kylen och frysen fanns? En ny monter i Ur Naturen om sätt att bevara mat har öppnat upp för årets tema till Museets gömmor: salta, syra, röka, torka.

Kom och se vad vi fyllt montern med, kanske du vågar dig på ett smakprov av det som bjuds?

Vad: Museets gömmor på temat salta, syra, röka, torka
När: Torsdag 8/6 kl. 14.00
Var: Silvermuseet, utställningen Ur Naturen

OBS! Föranmälan krävs.
0961 145 00 eller info@silvermuseet.se. Max 15 pers.
Vi möts i Silvermuseets reception.

Varmt välkommen! Burist båhtem!