Meny
SilvermuseetSilvermuseet i Arjeplog

Slöjd - hård och mjuk
Silvermuseet har många föremål som kan ge inspiration till kommande slöjdprojekt - boka in ett besök för att se närmare på detaljer och tekniker.

Tillfälliga konstutställningar
Under året har Arjeplogs Konstförening tre tillfälliga konstutställningar i Silvermuseets utställningslokaler där både mer och mindre etablerade konstnärer tar plats. Boka tid för att ta del av utställningen med din klass/grupp eller varför inte göra bildanalys utifrån aktuell utställning?

Sveriges Historia
Med museernas samlingar som bas får elever och lärare i hela landet en ny, interaktiv undervisningsresurs, som tar avstamp i läroplanen och som utarbetats i nära samarbete med skolan. Tillgänglig för alla och gratis för alla – nu blir det ännu roligare att lära sig och att undervisa i historia! På Sveriges Historia hittar du massor av lektioner från deltagande museer och arkiv, däribland lektion om silverkragar och en lektion om den ryske soldaten Matvejev av Silvermuseet, Välkommen in och se dig omkring!

Var har fotografen stått?
Fotografier från sent 1800-tal till 1970-tal visar att Arjeplogs samhälle har förändrats väldigt mycket om man jämför med idag. Följ med på en samhällsvandring och hjälps åt att klura ut var fotografen kan ha stått utifrån bildmaterial från Silvermuseets fotoarkiv.

  • Sveriges Historia - En lärarresurs ed flera lektioner utarbetade av museer och arkiv. Foto: ©Sveriges hIstoria
  • Inspireras av slöjdade bruksföremål från samisk kultur och småbrukarkultur. Foto: ©Elena Lango/SIlvermuseet
  • Var har fotografen stått? (Storgatan, år 1925) Foto: ©Silvermuseet
  • Konstutställning med etablerade konstnärer och stigande stjärnor i SIlvermuseets Västan. Foto: Wenche Johansens utställning ©Silvermuseet
>